Programma

Opening

Opening door uw dagvoorzitter

Uw dagvoorzitter Bart Veldhuis heet u van harte welkom op het congres.

Openings keynote

Een reis naar de cloud

Stedin streeft ernaar een wendbare en kosteneffectieve organisatie te worden om de energietransitie te kunnen faciliteren. Dit heeft geleid tot een cloud first strategie, waarvoor een ‘reisbureau’ is gezocht om deze reis naar de cloud te kunnen maken. Ondertussen zijn we anderhalf jaar onderweg en zijn we al een aardig eind opgeschoten. We zijn echter ook de nodige obstakels tegengekomen en hebben onze ambitieuze reisdoelen moeten bijstellen. In het reisverslag tot nu toe neem ik u mee in de ervaringen die zijn opgedaan, waarbij zowel de successen als de wat minder geslaagde kanten van de reis aan bod komen.

Plenaire sessie

Hybride omgeving: Waar staat mijn data, wat is het waard, waar zitten mijn risico’s en wat kost het?

Veel organisaties hebben een cloud-strategie. De één deels, de andere een volledige cloud-strategie. Door de jaren heen hebben organisaties zeer veel data verzameld op hun IT-omgevingen. Deze data is soms vertrouwelijk, soms kritisch, soms ook helemaal niet. Minimaal 60 tot 70% van de data wordt niet (meer) gebruikt. Wel schuilen alle risico’s met betrekking tot het lekken, stelen en verliezen van deze data in deze set. Waarom zouden we deze data ook in de (dure) Cloudomgeving onderbrengen? Hoe komen we tot een goed plan en oplossing om te zorgen dat we in Hybride IT geen onnodige data hosten, met alle bijbehorende risico’s en kosten.

Break-outsessie

Governance: Het fundament voor cloudtransformatie

Governance is een belangrijk onderwerp wanneer je in de cloud wilt werken. Microsoft Azure heeft veel onderdelen die ervoor zorgen dat governance nageleeft wordt. Azure Policies is één van die onderdelen. Maik van der Gaag (3fifty) en Martin Mouton (TBI) leggen in deze presentatie uit hoe Azure Governance in theorie en in praktijk werkt.