Programma

Opening

Opening door uw dagvoorzitter

Uw dagvoorzitter Stijn Grove heet u van harte welkom op het congres.

Keynote

Hybride IT infrastructuur binnen NS

NS heeft een breed scala aan IT systemen die in eigen datacenters staan of in Azure en Amazon cloud. Van OpenVMS legacy systemen tot microservices op Kubernetes. Sommige systemen zijn bedrijfskritisch, hoog beschikbaar en maximaal beveiligd terwijl andere systemen om het uur kunnen worden veranderd om snel in te spelen op dynamische behoefte van reiziger die van NS diensten gebruik maakt. Kortom, de NS IT omgeving heeft zeker geen “one-size-fits all” architectuur.

Deze presentatie geeft een inkijk in het ontstaan en ook uitwerking van de “hybride infrastructuur” concept binnen NS IT. De plek waar al deze dingen samen komen en een plaats moeten kunnen krijgen.

Keynote

Samen in de cloud

Andres Steijaert leidt de cloud activiteiten binnen GÉANT, de Europese koepelorganisatie waar 38 ‘National Research and Education Networks’ (NRENs) samenwerken om 10.000 onderzoeks- en onderwijsinstellingen in Europa, cloud diensten veilig en eenvoudig te laten gebruiken. Andres vertelt hoe het Europese hoger onderwijs- en onderzoek de cloud benut: door gezamenlijk op pan-Europese schaal public cloud services in te kopen, door samen Europese community clouds te bouwen en dit hybride landschap te ontsluiten en in samenhang te gebruiken, via single sign-on en multi-cloud management platforms. Technische keuzes, organisatorische aspecten en ‘lessons learned’ passeren allemaal de revue.

Keynote

Naar de Cloud. Maar dan echt

Al meer dan 10 jaar is Cloud een fenomeen in de IT-industrie. Iedereen praat erover. Maar een paar organisaties zijn structureel bezig met een transitie naar de Cloud. En niemand weet nog precies wat de beste manier is om zo’n transitie vorm te geven. Pas als je echt op reis gaat ontdek je wat Cloud werkelijk brengt, wat het eigenlijk kost en welke uitdagingen er op je pad komen. Een verrassend reisverhaal met onverwachte wendingen, waarbij het toch weer op mensen aankomt om van pionieren een succes te maken (en als dat niet lukt in ieder geval een gecontroleerde mislukking).

Keynote

De IT organisatie als instrument voor IT-Savvynes

Het domein van de IT infrastructuur-afdeling breidt zich versneld uit. Applicaties worden in rap tempo 'ver-SaaS-ed' of naar de cloud gemigreerd. Hierdoor draagt de IT-afdeling al snel verantwoordelijkheid voor tientallen tot honderden cloudapplicaties en meerdere (cloud-)platformen, vaak in combinatie met de zelf te beheren on-premise voorzieningen. Daarnaast weten steeds meer gebruikers zelfstandig toegang te vinden tot innovatieve technologie die tot initiatieven leiden die je als IT-afdeling wilt faciliteren om zoveel mogelijk in control te blijven. Tegelijkertijd wil je de gebruiker de functionalitiet en flexibiliteit bieden die hij vraagt. Deze impact op de infrastructuur komen nog duidelijker aan de oppervlakte bij adoptie van trends als  Internet of Things, Artificial Intelligence, Robotic Process Automation en DevOps Automation. Hoe belangrijk is het voor de adoptie om in een hybride omgeving te kunnen schakelen tussen flexibiliteit en controle? Organisaties die 'IT-savvy' zijn, blijken beter in staat te zijn om te profiteren van deze technologie. Maar wanneer ben je IT-savvy en hoe wordt je dat eigenlijk?

In deze sessie verteld Bart Veldhuis wat de impact is van de ontwikkelingen op het veranderende domein van de IT-afdeling en hoe het zichzelf en de infrastructuur daarop kan voorbereiden.

Break-out sessie

The end of infra: why bol.com went to the cloud

After running it’s own datacenter for 5 years, bol.com decided to migrate (most of) it’s platform to the cloud. We’re currently in the middle of this migration, managing the complexity of running on-prem and cloud side by side. Find out why bol.com went to the cloud, how we’re managing the transition and what lessons we’ve learned in the process.

Break-out sessie

De reis naar een on-premise cloud oplossing

Anderhalf jaar geleden stond Plukon voor de keuze: doorbouwen met hun huidige (legacy) omgeving of de keuze maken voor een nieuwe oplossing op basis van cloud technology. Waarom hebben zij gekozen voor deze laatste optie en wat zijn de ervaringen de afgelopen 18 maanden geweest? Daarnaast zijn er ook plannen richting de toekomst waaronder een mogelijke integratie met de public cloud. Sander Klaassen en Jarno Winkelman lichten de ervaringen en de mogelijkheden die de toekomst kan bieden toe in deze praktijkcase.

Break-out sessie

Live demo: Managen en Orkestreren van uw Hybride IT omgeving

SD-LAN, SD-WAN & Authenticatie gemanaged vanuit de Cloud. Er worden met Cloud, BYOD en IoT nieuwe eisen gesteld aan een schaalbare en toekomstbestendige IT Infrastructuur. Hoe is dit in de praktijk te realiseren?

Lantech is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in de oplossingen van Aerohive, waarbij managen in de Cloud centraal staat.